می گویند متوسط طول قد فرزندان نسل امروز از نسل های قبلی کوتاه تر است. با پیشرفت علم و بالارفتن سطح دانش عمومی بسیاری از خانواده ها مایلند تمام تلاش خود را برای کمک به رشد موثر فرزندشان داشته باشند. به همین دلیل به دفتر دکتر محمدرضا وفا، رئیس انجمن تغذیه ایران سری زدیم تا ببینیم واقعا قد و غذا به هم ربطی دارند؟
پیروی از اصول تغذیه ای صحیح بر روند رشد و نمو و سلامت قدی کودک تاثیر مستقیم دارد، یعنی می تواند موجب بلند قد تر شدن کودک و رسیدن به پتانسیل قدی ناشی از ژنتیک شود. بالطبع اگر کودک برنامه غذایی بی کیفیتی داشته باشد، به طول قدی لازم نمی رسد و از استانداردهای رشدی خود عقب می ماند. والدین باید توجه داشته باشند که اگرچه تغذیه سالم در بیان خصوصیات ژنتیک فرزندشان اثر دارد اما قد صفتی است که توسط ژن های به ارث رسیده از والدین و حتی تاثیر ویژگی های ژنتیک یک نسل قبل تر (یعنی پدر و مادربزرگ ها) بیان می شود. اگر مادر و پدر و خانواده های آنها قدی کوتاه یا متوسط داشته باشند، نباید از عامل تغذیه معجزه بخواهند. برخی والدین تصور می کنند اگر به میزان کافی مواد پروتئینی و کلسیم دار به فرزندشان بدهند، قد فرزندشان ۲۰ ۳۰ سانتی متر از خود آنها بلند تر می شود.
از دوران جنینی باید مراقب تغذیه نوزاد بود. خانم باردار باید بداند شیوه تغذیه ای او از همان ابتدای دوران بارداری بر سلامت فرزندش اثر دارد. اگر خانمی در دوران باردرای از لحاظ برخی ریز مغذی ها دچار سو تغذیه باشد، ممکن است ناخواسته بر طول قد فرزندش اثر منفی بگذارد. یعنی این مسئله بر حداکثر پتانسیل رشد کودک بعد از تولد موثر است. صفر تا ۲ سالگی هم محدوده سنی بسیار مهمی برای رشد کودک محسوب می شود زیرا بنا به منحنی های استاندارد رشد در بخش هایی از این محدوده شاهد افزایش سرعت رشد هستیم. در محدوده ۴ تا ۶ سالگی هم در برهه های زمانی خاصی سرعت رشد در کودکان افزایش می یابد. بنابراین اگر کودک در این سه دوره بحرانی دچار سو تغذیه شود، رشد قدی او به شدت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
10 غذای عالی برای رشد کودکان
کودکان در مواجهه با بیماری، مقداری وزن از دست می دهند که بعد از دوره نقاهت با پیروی از الگوی تغذیه ای سالم و صحیح می توانند این وزن از دست رفته را جبران کنند اما اگر به دنبال سوء تغذیه در هر یک از دوره های بحرانی رشد، میزان رشد کودک از حد لازم کمتر شود، این فرصت از دست رفته رشدی، دیگر به هیچ عنوان در دوره های بعدی زندگی قابل جبران و بازگشت نیست و برای همیشه از دست رفته است. برای رسیدن به حداکثر پتانسیل رشد به تمام مادران توصیه می شود در دوره های آموزشی مراکز بهداشت که برای شیوه تغذیه سالم کودکان در نظر گرفته شده، شرکت کنند تا مبادا خسارت جبران ناپذیری به رشد و نمو فرزندشان وارد شود. اگر والدین شرایط لازم برای مراجعه به مشاوران تغذیه را دارند بهتر است چند وقت یک بار توصیه های تغذیه ای لازم را برای فرزندشان دریافت کنند.
جهت مشاهده و خرید انواع صندلی خون گیری کلیک کنید
شرکت های تولید کننده، تبلیغاتی، فروشندگان، بازاریاب ها و برخی متخصصان که در زمینه تجارت فعال تر از شاخه طب هستند، نباید از دانش ناقص مردم سو استفاده کنند و با چند جمله به ظاهر صحیح و منطقی خانواده ها را مجبور به پیروی از اهداف تجاری خود کنند. انواع مکمل های غذایی که برای کودکان جذاب هم هستند در بازار وجود دارند که برخی والدین حاضرند بودجه قابل توجهی را به آنها اختصاص دهند. برای تهیه این مکمل ها به نسخه پزشک نیازی نیست اما بهتر است خانواده ها بدانند تهیه این مواد برای تمام کودکان لازم نیست. یعنی در بسیاری از موارد کودک می تواند ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیازش را از طریق خوراکی های سالم و طبیعی دریافت کند، بدون این که کوچک ترین نیازی به مکمل شیمیایی داشته باشد. مکمل ها حاوی مقادیر مشخصی از مواد معدنی و ویتامین ها هستند که بدن در هر دوره سنی مشخص به مقدار معینی از این مواد نیاز دارد و اگر همین مواد مورد نیاز را بیش از حد نیاز خود دریافت کند ممکن است به جای اثر مورد انتظار اثرات معکوس و خطرناکی را متحمل شود. بنابراین وسواس افزایش قد فرزندتان را کنار بگذارید و به طور بی رویه دارو و مکمل های مختلف را به او نخورانید. گاهی کودک میزان رشدی مطابق استانداردهای محدوده سنی خود ندارد. در این زمان متخصص غدد تشخیص می دهد برخی مواد مغذی به صورت مکمل به مقدار مشخص و در دوره معین به رژیم غذایی کودک افزوده شوند.
در بیان نیازهای اساسی تغذیه کودکان علاوه بر تغذیه تکمیلی، تغذیه با شیر مادر تا ۲ سالگی باید ادامه داشته باشد و از ۲ سالگی به بعد کودک باید روزانه هر یک از گروه های غذایی اصلی را با مقادیر مشخص مصرف کند.
حداقل ۲ واحد از گروه شیر و لبنیات
۲ تا ۵/۲ واحد از گروه گوشت ها و پروتئین ها (هر واحد گوشت معادل ۳۰ گرم گوشت پخته، یک عدد تخم مرغ، ۸۰ تا ۱۰۰ گرم حبوبات پخته یا ۳۰ گرم پنیراست)
۲ تا ۵/۲ واحد سبزی و صیفی ها
۲ تا ۵/۲ واحد میوه
۴ تا ۵ واحد از گروه غلات (نان، برنج، ماکارونی یا سیب زمینی)
در این محدوده سنی روغن و چربی ها در گروه مستقلی قرار نمی گیرند اما توصیه می شود والدین مراقب باشند فرزندشان به خوردن غذاهای چرب عادت نکند. به جای استفاده از روغن های جامد و هیدروژنه بهتر است از روغن های مایع استفاده شود. روغن مایع را (روغن گیاهی از قبیل روغن سویا یا آفتابگردان و نه کره آب شده!) را بعد از این که برنج پخته و طبخ شد، تنها به میزان یک قاشق غذاخوری روی برنج بریزید، زیرا حرارت دیدن روغن بسیاری از مواد شیمیایی مفید آن مثل اسیدهای چرب ضروری را از بین می برد و روغن را تبدیل به ماده ای بی ارزش یا حتی خطرناک می کند.
جهت مشاهده و خرید انواع مچ بند کلیک کنید
در مورد میوه و سبزی ها توصیه می شود تنوع و نحوه سرو کردن این گروه را رعایت کنید تا کودکان به خوردن مواد غذایی این گروه بسیار مهم عادت و علاقه داشته باشند و به جای آنها به مصرف خوراکی های نشاسته ای، چرب یا شیرین و بی ارزش روی نیاورند.
مصرف شیرینی، شکلات، چیپس، پفک، فست فود و نوشابه های گازدار را برای فرزندتان محدود کنید و خوراکی های شیرین سالم از قبیل میوه های شیرین را هم در فواصل زمانی نزدیک به وعده اصلی به فرزندتان ندهید. در عوض آنها را با مقادیر مشخص و محدود به عنوان دسر بعد از وعده غذایی اصلی به فرزندتان بدهید. اگر کودک چنین خوراکی هایی را قبل از غذای اصلی مصرف کند، سیر می شود و دیگر نمی تواند غذای اصلی را که برایش در نظر گرفته اید، بخورد و تناوب زمانی گرسنگی، اشتها و برنامه غذایی اش بر هم می ریزد.
قد کلی هر انسانی به چند عامل مهم بستگی دارد که ژنتیک و جنس مهم ترین آنها هستند اما عواملی مانند تغذیه، میزان ورزش و تمرینات بدنی و وضعیت جسمانی هم بر طول قد کودک موثرند.
ماده ژنتیک هر فردی از پدر و مادرش به او می رسد اما این که فرزند هر کدام از صفات را به چه میزان از کدام والد به ارث ببرد محاسبات و احتمالات پیچیده ژنتیک است که در این صفحات نمی گنجد. باید بدانیم این که ژن ها بخواهند به چه نحوی بیان شوند از مدت ها قبل از تولد تعیین شده و به طور کلی بیشتر بچه های سالم در نهایت قدی در محدوده قدی والدین خودشان خواهند داشت.
در اکثر موارد بعد از اتمام دوره های رشدی جنس مونث کوتاه تر از جنس مذکر است اما در دوران قبل از بلوغ ممکن است دختر ها نسبت به پسرهای هم سن شان رشد سریع تری داشته باشند. البته در جامعه شاهدیم برخی خانم ها قد بسیار بلندتری از آقایان دارند.
جهت مشاهده و خرید انواع کیف احیا کلیک کنید
کودکان سالم به طور طبیعی برای فعالیت های بدنی انرژی کافی دارند. تمرین بدنی روزانه کمک می کند کودک انرژی خود را مصرف کند، عضلات قوی تری و وزن متعادلی داشته باشد و همچنین استخوان ها و مفاصل او به نحو موثری به فعالیت و رشد خود ادامه دهند. نداشتن تحرک کافی هم ممکن است بر رشد کودک اثر منفی داشته باشد.
برخی بیماری های نادرمی توانند بر پتانسیل رشدی کودک اثر منفی بگذارند، مثلا سندرم ترنر که یک بیماری ژنتیک است.
تغذیه مناسب و صحیح، کودک را از قدی که ژنتیک برای او تعیین کرده بلند تر نمی کند اما تغذیه غلط و غیر اصولی او را از رسیدن به قدی که می تواند داشته باشد، باز می دارد.
اگر گاهی در ناحیه شکم احساس ورم و ناراحتی می کنید، شما تنها نیستید. نفخ شکم ۲۰ تا ۳۰ درصد مردم را تحت تاثیر قرار می دهد. بسیاری از عوامل، از جمله عدم تحمل غذا، تجمع گاز در شکم، عدم تعادل باکتری روده، زخم، یبوست و عفونت های انگلی ممکن است باعث نفخ شود.
به طور سنتی، مردم از درمان های طبیعی، از جمله چای گیاهی، برای تسکین نفخ شکم استفاده کرده اند. مطالعات مقدماتی حاکی از آن است که چندین چای گیاهی وجود دارد که می تواند به تسکین این شرایط ناخوشایند کمک کنند.
در این مطلب ۸ چای گیاهی برای کاهش نفخ را معرفی می کنیم. با ما همراه باشید.
در طب سنتی، نعناع (Mentha piperita) به طور گسترده برای کمک به تسکین مشکلات هاضمه شناخته شده است. این گیاه دارای یک طعم خنک و با طراوت است.
مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان می دهد که ترکیبات گیاهی موجود در نعناع به نام فلاونوئیدها می تواند فعالیت ماست سل ها را مهار کند. این ها سلول های سیستم ایمنی بدن هستند که در روده شما فراوان هستند و گاهی اوقات باعث نفخ می شوند.
مطالعات حیوانی همچنین نشان می دهد که نعناع روده را آرام می کند، که این امر می تواند اسپاسم روده و همچنین نفخ و دردی که می تواند به همراه داشته باشد را از بین ببرد.
علاوه بر این، کپسول روغن نعناع نیز می تواند درد شکمی، نفخ و سایر علائم گوارشی را کاهش دهد.
چای نعناع برای تسکین نفخ آزمایش نشده است. با این حال، یک مطالعه نشان داد که نوشیدن یک چای کیسه ای نعناع روزانه شش برابر بیشتر از کپسول برگ نعناع، روغن نعناع را تامین می کند. بنابراین، چای نعناع می تواند خیلی قوی و موثر باشد.
برای درست کردن چای نعناع، ۱ قاشق سوپ خوری (۱.۵ گرم) نعناع خشک و یک چای کیسه ای یا ۳ قاشق سوپ خوری (۱۷ گرم) برگ نعناع تازه را به ۱ فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) آب جوشیده اضافه کنید. و سپس اجازه دهید تا ۱۰ دقیقه دم بکشد.
جهت مشاهده و خرید انواع دستگاه کاواترم کلیک کنید
چای بادرنجبویه (Melissa officinalis) عطر و طعم لیموی تند را داراست و با نشانه هایی از نعناع همراه است، چون گیاهی از خانواده نعناع است.
آژانس دارویی اروپا (EMA) خاطرنشان می کند که چای بادرنجبویه می تواند مشکلات هاضمه خفیف از جمله نفخ و گاز، را براساس کاربرد سنتی آن، تسکین دهد.
بادرنجبویه یک جز اصلی در ایبروگاست (Iberogast)، یک مکمل مایع برای هضم است که شامل ۹ عصاره گیاهی مختلف است و در آمریکای شمالی، اروپا و دیگر مناطق و همچنین به صورت آنلاین موجود است.
با توجه به چندین مطالعه انسان این محصول ممکن است درد شکمی، یبوست و دیگر علائم گوارشی را کاهش دهد.
با این حال، بادرنجبویه یا چای آن به تنهایی برای اثرات آن بر مسائل گوارشی در مردم تست نشده است و تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
برای تهیه چای، ۱ قاشق غذاخوری (۳ گرم) برگ لیمو خشک و یا ۱ چای کیسه ای را در یک فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) آب جوشیده بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید.
افسنتین (Artemisia absinthium) یک گیاه سبز و پر شاخ و برگ است که باعث ایجاد یک چای تلخ می شود. این یک مزه اکتسابی است، اما می توانید طعم آن را با آب لیمو و عسل ملایم کنید.
افسنتین به خاطر تلخی اش گاهی در داروهای گوارشی به کار می رود. این گونه گیاهی مکمل گیاهان تلخ و ادویه هستند که ممکن است به کمک به هضم غذا کمک کنند.
مطالعات انسانی نشان می دهد که کپسول های یک گرمی افسنتین خشک می تواند باعث تسکین ناراحتی های شکم شما شود. این گیاه ترشح شیره گوارشی که می تواند به بهینه سازی هضم سالم و کاهش نفخ شکم کمک کند، را افزایش می دهد.
مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی گزارش می دهند که افسنتین می تواند انگلهای زیادی که می توانند عامل نفخ باشند را از بین ببرد.
جهت مشاهده و خرید انواع حمام پارافین کلیک کنید
با این حال، خود چای افسنتین برای اثرات ضد نفخ مورد آزمایش قرار نگرفته است و تحقیقات بیشتری لازم است.
برای درست کردن چای، از ۱ قاشق چای خوری (۱.۵ گرم) گیاه خشک شده در هر فنجان (۲۴۰ میلیلیتر) آب جوشیده استفاده کنید و به مدت ۵ دقیقه دم کنید.
قابل ذکر است، بخاطر وجود توژون نباید از افسنتین در طول دوران بارداری استفاده شود، توژون ترکیبی است که می تواند موجب انقباضات رحمی شود.
چای زنجبیل از ریشه های ضخیم گیاه زنجبیل ( نام علمی: Zingiber officinale ) ساخته شده است و از دوران باستان برای بیماری های مربوط به شکم به کار می رود.
مطالعات انسانی نشان می دهد که مصرف روزانه ۱ الی ۱.۵ گرم کپسول زنجبیل به صورت دوزهای تقسیم شده می تواند حالت تهوع را کاهش دهد.
علاوه بر این، مکمل های زنجبیل می توانند سرعت تخلیه معده را افزایش دهد، ناراحتی های گوارشی را کاهش دهد، گرفتگی روده، التهاب و گاز را نیز کاهش دهند.
قابل ذکر است که این مطالعات به جای چای با عصاره های مایع یا کپسول های مایع انجام شد. در حالی که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، ترکیبات مفید در زنجبیل – مانند گینجرول – در چای زنجبیل هم وجود دارند.
برای تهیه چای، از یک چهارم تا یک دوم قاشق چایخوری (۰.۵-۱.۰ گرم) ریشه زنجبیل خشک شده (یا ۱ چای کیسه ای) در هر فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) استفاده کنید و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه دم بکشد.
چای زنجبیل طعم تندی دارد که می توانید آن را با عسل و لیمو ملایم تر کنید.
دانه های رازیانه (Foeniculum vulgare) برای درست کردن چای و مزه مشابه شیرین بیان به کار می روند.
جهت مشاهده و خرید انواع دستگاه فور کلیک کنید
رازیانه به طور سنتی برای اختلالات هاضمه از جمله درد شکمی، نفخ، گاز و یبوست استفاده می شود.
در موشهای صحرایی، درمان با عصاره رازیانه باعث محافظت در برابر زخم شد. پیش گیری از زخم می تواند خطر نفخ را کاهش دهد.
یبوست یکی دیگر از عوامل موثر در برخی موارد نفخ است. بنابراین، تسکین تنبلی روده ها که یکی از اثرات بالقوه سلامتی رازیانه است، می تواند نفخ را نیز حل کند.
هنگامی که ساکنان خانه سالمندان مبتلا به یبوست مزمن ۱ روز یک مخلوط چای گیاهی با دانه های رازیانه نوشیدند، میانگین ۴ حرکت روده بیش از ۲۸ روزی که دارونما مصرف کرده بودند، داشتند.
با این حال، برای تایید مزایای هاضمه چای رازیانه، مطالعات انسانی نوشیدن چای رازیانه به تنهایی مورد نیاز است.
اگر نمی خواهید از چای کیسه ای استفاده کنید، می توانید دانه های رازیانه را بخرید و آن ها را برای چای خرد کنید. از ۱ – ۲ قاشق چای خوری (۲ الی ۵ گرم) دانه رازیانه در هر فنجان (۲۴۰ میلی لیتر)آب جوشیده استفاده کنید و اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد.
ریشه ژنتیان از گیاه Gentiana lutea می آید که دارای گل های زرد است و ریشه های ضخیمی دارد.
این چای ممکن است در ابتدا طعم شیرینی داشته باشد، اما مزه تلخ به دنبال آن می آید. برخی افراد تریح می دهند آن را با چای بابونه و عسل ترکیب کنند.
ریشه ژنتیان به طور سنتی در محصولات دارویی و چای های گیاهی به کار می رود که برای کمک به نفخ، گاز و دیگر مسائل گوارشی مفید است.
علاوه بر این عصاره ریشه ژنتیان در داروهای گوارشی استفاده می شود. ژنتیان شامل ترکیبات گیاهی تلخ – از جمله ایریدیوئید و فلاونوئیدها – است که ترشح اسید معده و صفرا را تحریک می کند تا به تجزیه غذا کمک کند و سپس نفخ و باد را از بین می برد.
با این حال، چای ریشه ژنتیان در انسان ها تست نشده است و اگر یک زخم دارید مصرف آن توصیه نمی شود، چون می تواند اسیدیته شکم را افزایش دهد. بنابراین، برای باقطعیت صحبت کردن در مورد آن تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
جهت مشاهده و خرید انواع دستگاه سنجش رسانندگی گرمایی کلیک کنید
برای تهیه چای، از یک چهارم الی نصف قاشق چای خوری (۱ تا ۲ گرم) ریشه ژنتیان خشک شده در هر فنجان (۲۴۰ میلی لیتر)آب جوشیده استفاده کنید و اجازه بدهید به مدت۱۰ دقیقه دم بکشد.
بابونه (Chamomillae romanae) یک عضو خانواده daisy است.
در پزشکی سنتی، بابونه برای درمان سوءهاضمه، گاز، اسهال، تهوع، استفراغ، و زخم استفاده می شود.
مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی نشان میدهد که بابونه ممکن است از عفونت های باکتریایی هلیکوباکتر پیلوری که علت زخم معده است و به نفخ و باد مرتبط است، جلوگیری کند.
همچنین بابونه یکی از گیاهان مکمل مایع ایبروگاست (Iberogast) است که نشان داده شده است که به کاهش درد شکمی و زخم کمک می کند.
با این حال، برای تایید مزایای هاضمه چای بابونه به مطالعات انسانی نیاز است.
گل های بابونه حاوی مفید تر اجزا، از جمله فلاونوئیدها هستند. برای اطمینان از اینکه چای از سر گل بابونه به دست آمده، آن را بررسی کنید.
برای تهیه این چای لذیذ و کمی شیرین، ۱ فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) آب جوشیده را روی بیش از ۱ قاشق غذاخوری (۲-۳ گرم) بابونه خشک (یا ۱ چای کیسه ای) بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید.
این چای از ریشههای گیاه Angelica archangelica ، عضوی از خانواده کرفس ساخته شده است.
جهت مشاهده و خرید انواع مچ بند طبی کلیک کنید
عصاره ریشه آنجلیکا در Iberogast و دیگر محصولات گوارش گیاهی استفاده می شود. ترکیبات تلخ این گیاه، شیره گوارشی را تحریک می کنند تا هضم سالم را ترویج کنند.
علاوه بر این، تحقیقات حیوانی و آزمایشگاهی نشان می دهد که ممکن است ریشه آنجلیکا یبوست که یکی از عوامل نفخ است را از بین ببرد. به طور کلی، تحقیقات انسانی بیشتری در مورد این گیاه مورد نیاز است.
برخی منابع ادعا می کنند که ریشه آنجلیکا نباید در دوران بارداری مورد استفاده قرار گیرد، چون اطلاعات کافی در مورد ایمنی آن وجود ندارد. شما باید قبل از استفاده از هر گیاه در طول دوران بارداری و یا شیردهی با پزشک تان مشورت کنید.
برای تهیه این چای، ۱ قاشق چای خوری (۲.۵ گرم) ریشه خشک شده را در یک فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) آب جوشیده بریزید و اجازه دهید ۵ دقیقه دم بکشد.
مواد رنگی که در ساخت مواد غذایی مانند آب نبات ها، شربت ها، لیمونادها، سوداها، ماکارونی ها، بستنی ها، و برخی مرباها، گوشت چرخ کرده تازه، بعضی از کنسروهای سبزی، سالادها و گاهی در برخی مارگارین ها، کره ها به کار می روند، بی شک روی مخاط و کار دستگاه گوارش تأثیر مخربی دارند که می تواند با اشتراک به عوامل دیگر منجر به سرطان شود؛ خصوصا در افرادی که نیروی حیاتی ایشان به علت تغذیه ناقص در کمیت یا تناسب و یا کیفیت آن ضعیف است.
نیتریت هایی که به وفور در خوراکهای گوشتی سرد، اسفناج، لوبیا سبز، کاهو و … موجود است، به وسیله کودهای نیترات کشت شده اند. آنها در روده به نیتروزامینهای سرطان زا تبدیل می شوند. این تأثیر سرطان را می توان با مصرف خوراکی هایی که به مقدار کافی دارای ویتامین c طبیعی باشند کاهش داد. در هر حال تأثیر سرطان زایی عناصری را که توسط صنایع شیمی به مواد غذایی افزوده می شوند باید بسیار جدی بگیریم.
مشخصات و قیمت انواع یونیت صندلی دندانپزشکی
طبق تحقیقات دکتر تانن بن و دکتر استانر حضور بیش از حد بعضی ویتامین ها خصوصا ویتامین B6 و بیوتین، مقدار بیش از حد لیپیدها و بخصوص چربی های غنی از اسیدهای چرب (پلی اتی لی نیک) در رژیم غذایی، موقعیت را برای ایجاد و رشد سرطان مناسب می سازد.
این ماده سرطان زا بی نهایت خطرناک است زیرا توکسین ترشح شده از قارچی است که روی دانه های بادام زمینی یا بعضی پنیرها و میوه های روغن دار و غیره زندگی می کند و عامل ایجاد بسیاری از سرطانها چون سرطان کبد است. این نوع سرطان در افریقا وسعت زیادی دارد ضمن اینکه رابطه نزدیک بین سرطان کبد ، افلاتوکسین B1 و ویروس هپاتیت B مشاهده می شود و به نظر می رسد ویروس هپاتیت B (ژنوتوکسیک و افلاتوکسین هر دو در ایجاد این نوع سرطان نقش دارند.
جهت مشاهده و خرید انواع اتوکلاو آزمایشگاهی کلیک کنید
نوشیدنی و خوردنی داغ به علت ضایع کردن و متورم ساختن مخاط گوارشی بخصوص مری، ایجاد سرطان می کند. انگلیسی ها عمدتا به دلیل نوشیدن چای داغ، به سرطان مری دچار می شوند. ناس هم که در میان افغانها بیشتر رایج است، یکی از مواد سرطان زا شناخته شده است.
نیکوتین یکی از الکالوئیدهای شدید و سمی است که در سیگار وجود دارد و با هموگلوبین خون ترکیب شده، یک ماده سمی ایجاد می نماید که باعث سردرد و سرگیجه و تنگی نفس اطرافیان می گردد؛ مصرف آن باعث انواع سردرد و سرگیجه و تنگی باعث تنگی عروق محیطی و عروق قلب گشته ، ضایعاتی بر جا می گذارد . هرچه مصرف سیگار طولانی تر باشد اثرات سرطان زایی آن زیادتر است.
اعتیاد به الکل یا الکلیسم عبارت است از مسمومیت و ایجاد اختلالاتی است که در ارگانهای بدن مصرف کننده به وجود می آورد. مستی (یا الکلیسم) حاد دارای سه مرحله می باشد: خوشی که در آن مراکز روانی فوقانی متوقف می شود .مرحله دوم آزاد شدن از قیودات و در مرحله آخر فلج و اغماء است. نوشیدن مکرر روزانه الکل سبب اعتیاد مزمن می شود و نوشیدن آن به تدریج به نوعی موجب خرابی تمام اندامها می شود مانند مری (سرطان مری)، معده (ورم معده مزمن و زخم معده) ، کبد (آماس و سیروز کبدی ناقص و کامل که می تواند ایجاد سرطان نماید) قلب (بیماریهای عضلانی قلب در نوشندگان آبجو زیادتر دیده می شود)، کلیه ها و غدد داخلی و اعصاب مرکزی نسبت به الکل حساسیت زیادی نشان می دهند (آماس اعصاب متعدد، صرع، هذیان الکلی (رلی ریوم) و پسیکوز . علاوه بر آن نیمی از حوادث رانندگان و هم چنین ۱ در ۶ حوادث ناشی از کار و جرم و جنایات مربوطه در اثرات الکل می باشد. الکل های معطر شده و یا الکل های تقلبی مقدار سم زیادتری دارند. شرابی که از شیره انگور گرفته می شود ضرر کمتری از سایر مشروبات دارد. شامپانی شراب گازدار است (گازکربنیک) که از تخمیر قند در بطری ها حاصل شده دو یا به طور صناعی گاز کربنیک را وارد آن می کنند. شراب های که از له شدن انگور قرمز حاصل می گردد (مشروب های قرمز رنگ) دیر هضم می شود و اثر آنها با دوام تر است. هر چه شراب پر رنگ تر باشد (به واسطه حل شدن مواد رنگی انگور) گوارشش دشوارتر است. لیکورها علاوه بر الکل حاوی مقداری مواد معطر و رنگی می باشند. شراب و مشروبات زود هضم را برخی از پزشکان خارجی در دوران نقاهت بیماریها و در خستگی های جسمانی به کار می برند ولی روی هم رفته، زیان آنها بیشتر از فوایدشان می باشد !
فروش ویژه انواع گونیا متر وینکل پلاس
زیاده روی در مصرف قهوه به علت داشتن مواد زیاد پورین و ایجاد اسید اوریک کار عاقلانه ای نیست! افراط در نوشیدن آن کلیه ها را فرسوده می سازد و زیاده روی در قهوه سبب بی خوابی ، تپش قلب ، اضطراب و لرزش و غیره می گردد. اغلب بر روی اعصاب اثر کرده سبب شادی می گردد. قهوه را در مسمومیت های حاصله از مرفین و الکل و الکالوئیدها تجویز می کنند زیرا ماده ای به اسم تانن یا مازو در قهوه وجود دارد که سبب رسوب آلکالوئیدها می شود.
خواص چای مانند قهوه می باشد ولی ملایم تر از آن است. افراط در نوشیدن چای غلیظ سبب سنگ کلیه (سنگ کلیه ای که از اوراتها تشکیل شده باشد) و نقرس و امراض عصبی بررسی شده است . کاکائو بهتر از قهوه و چای می باشد و کمتر اعصاب را خراب می نماید ولی گوارش آن دشوار می باشد اما در بیماریهای کبدی و نقرس شدید ، مصرف کاکائو زیان آور است.
فروش ویژه انواع تخت ICU وینکل پلاس
از آنجایی که فلفل باعث ضایعات لوله گوارش می شود افراط در خوردن آن زیان آور است. البته مقدار بسیار کمی از آن که باعث تحریک ترشحات غدد گوارش می گردد برای افراد سالم مفید است. فلفل از طرفی باعث تحریک شدید اعصاب شده، بنابراین خوردن زیاد آن زیان آور است. خوب است بدانید که سرکه، خردل، وانیل، زعفران، دارچین و نظیر اینها اثر تحریکی نامناسبی بر معده داشته، آب دهان و ترشحات غدد گوارش را زیاد میکند و زیاده روی در مصرف اینها هم اشتباه است.
بی اعتنایی سالمندان نسبت به بیماری خود و سرپیچی آنها از تجویزهای پزشکان می تواند نشانه ی افسردگی باشد. اگر کنار شما فرد سالمندی زندگی می کند که به سلامت خود بی اعتناست یا از مصرف داروهایش و ادامه ی درمان های طبی اش امتناع می کند، حتما این مقاله از راستینه را بخوانید.
افسردگی: عمده ترین بیماری اعصاب و روان در سالمندان افسردگی است. گرچه شیوع این اختلال در سنین بالا بیشتر از دوران جوانی نیست ولی کمتر تشخیص داده می شود. علت دیر تشخیص دادن افسردگی سالمندان، تغییرات قابل انتظاری مثل کم خوابی است که در آنها دیده می شود. کم خوابی ناگهانی در فرد جوان شاید یکی از علائم هشداردهنده افسردگی به شمار رود ولی در صورت کم خواب شدن سالمند ممکن است این قضاوت برای اطرافیان پیش آید که به طور طبیعی خواب سالمندان کمتر می شود. وجود افسردگی در فرد سالمند می تواند دلیل بی انگیزگی و بی علاقگی او نسبت به جسم و روان خود و روند درمانی هنگام بیماری باشد.
اختلال های شناختی: بعد از ۶۵ سالگی، بعضی از عملکردهای شناختی مانند قوای حافظه، توان تصمیم گیری های پیچیده و مدیریت فرایندهای معمول زندگی به تدریج افت می کنند.
تحقیقات نشان داده این روند در افرادی که استعداد ابتلا به بیماری های قلبی – عروقی و بیماری آلزایمر دارند، سریع تر است. وجود چنین بیماری هایی در سالمند ممکن است علائم رفتاری مانند افسردگی، اضطراب، تحریک پذیری، بدبینی و تغییرات شخصیتی ایجاد کند که همین امر باعث امتناع در مصرف به موقع دارو یا مراجعه به پزشک می شود.
جهت مشاهده و خرید انواع تشک مواج کلیک کنید
ناتوانی های جسمی و مالی: بعضی از بیماران با از دست رفتن قوای فیزیکی در اثر کهولت سن یا بیماری، دیگر نمی توانند به پزشک مراجعه یا حتی بدون کمک اطرافیان، دارو مصرف کنند. گاهی هم ناتوانی فیزیکی، این حس را در سالمند ایجاد می کند که سربار دیگران است و برای حفظ عزت نفس از ادامه درمان انصراف می دهد. گاهی هم کاهش درامد سالمندان، که آنها را مجبور می کند هزینه های خود را با نرفتن به پزشک و نخریدن دارو کمتر کنند.
بی اعتنایی به سالمند: گاهی خانواده ها از نگهداری سالمند خسته می شوند و ممکن است رفتارهای نامناسبی با او داشته باشند که یکی از آنها رسیدگی نکردن به وضعیت سلامت سالمند و نبردن او به پزشک و بی اعتنایی به چگونگی مصرف داروهایش است.
مقاله مرتبط : چگونه شوهرتان را که به تازگی بازنشسته شده همراهی کنید؟
ارتباط نامناسب بین پزشک و بیمار: بسیاری از سالمندان مشکل شنوایی دارند یا خوب نمی بینند یا حتی سواد خواندن و نوشتن ندارند. پردازش اطلاعات برخی از آنها آهسته تر از دیگران است. پزشک باید به همه این مسائل توجه و در نحوه صحبت با سالمند و آموزش به او بیشتر دقت کند.
مشخصات و قیمت انواع اسلینگ گردنی
نکته: همکاری نکردن سالمند در مراحل درمانی می تواند به شکل مصرف نکردن به موقع داروها و پیروی نکردن از دستورات غیردارویی مانند رعایت رژیم غذایی، فعالیت جسمانی و ترک سیگار باشد. برای بررسی علت همکاری نکردن او باید به بسیاری از عوامل وابسته به سن و عوامل وابسته به محیط توجه کرد.
تهران فقط شهر ترافیک و آلودگی هوا نیست. حجم صدا در پایتخت گوش و حواس همه ما را آزار می دهد و این یک واقعیت است که در کنار ترافیک هر روزه، آلودگی صوتی به معضلی دیگر برای پایتخت نشینان تبدیل شده است. وقتی راننده محترم یک خودرو طبق یک عادت روزانه با کوچکترین توقفی از سوی خودروی جلویی، بلافاصله بوق ماشین را به صدا در می آورد اهمیت نقش مردم در کاهش آلودگی محیط اطرافشان آشکار می شود.
این روزها، حجم صدا از آستانه شنوایی گذشته تا در نسبتی مستقیم با ناراحتی بر روی اعصاب و روان معنا پیدا کند. برای درک این ارتباط کافی است به حجم صداهای روزانه ای که در اطراف محیط زندگی ما تولید و منتشر می شود اندکی دقت کنیم. از صدای خودروهایی که از کنارمان می گذرد تا آلودگی صوتی موتورسیکلت های کهنه و فرسوده تهران.
مجله سلامتی راستینه در مصاحبه با شهروندان اغلب با این پاسخ مشترک روبرو بوده است: فرقی نمی کند در کدام قسمت شهر باشی، در حال قدم زدن در پیاده رو یا در محل کار یا خانه. صدا از شیشه و دیوار می گذرد، از مرز شنوایی رد شده و بر روح و روانت می کوبد.
جهت مشاهده و خرید انواع تخت بستری کلیک کنید
شهروندان همچنین گفته اند: سالهاست که این مشکل در تهران به حد بحرانی رسیده است.
به گفته کارشناسان، منابع تولید آلودگی صوتی بخصوص در کلان شهری مثل تهران از نوع آلودگی جاده ای، هوایی و ریلی و همچنین ساخت و سازهای شهری است.
آلودگی هایی که بی توجهی به آن پیامدهای ناراحت کننده ای برای همه شهروندان دارد.
کارشناسان در بررسی های خود به این نتیجه رسیده اند که حدود استاندارد آلودگی صوتی در هوای آزاد برای مناطق مسکونی به ترتیب از ساعت ۷ صبح تا ۱۰ شب، ۵۵ دسیبل و از ساعت ۲۲ تا ۷ صبح ۴۵ دسیبل است. همچنین استاندارد آلودگی صوتی در مناطق تجاری در روز ۶۰ و در شب ۵۵ دسیبل، در مناطق مسکونی و صنعتی طی روز ۷۰ و در شب ۶۵ دسیبل و در مناطق صنعتی در روز ۷۵ و در شب ۷۰ دسیبل است.
البته این در حالی است که این مشکل در برخی مناطق پایتخت، ۳۵ دسیبل از حد استاندارد فراتر رفته تا آلودگی مورد نظر در چنین مناطقی به حد خطرناکی برسد. مثلا آلودگی صوتی در منطقه ۱۰ تهران نشان می دهد که این منطقه با دارا بودن مراکز آموزشی متعدد و بیمارستان های خوب و قدیمی، یکی از آلوده ترین مناطق شهری تهران به لحاظ صوتی است.
ارزیابی آلودگی صوتی باید در نقاط نزدیک به هم و در هر پنج متر اندازه گیری می شود. بهترین راهکار برای اندازه گیری آلودگی صوتی از شیوه ی نرم افزاری و تعیین نقاط بحران و سپس ارائه راهکارهای کنترلی است.
نقشه آلودگی صوتی بر اساس اطلاعات مربوط به حجم ترافیک، سرعت و نوع خودروها در روز و شب و همچنین مشخصات و ارتفاع ساختمان ها، خیابان ها و پارک ها تعیین می شود.
جهت مشاهده و خرید انواع تخت زیبایی کلیک کنید
خوب است بدانید تهیه نقشه های صوتی برای مناطق مختلف شهر تهران از سال ۱۳۸۰ آغاز شده است و این در حالی است که در کشورهای پیشرفته اجرا و ساخت اتوبان ها، مراکز آموزشی و بیمارستان ها و دیگر مناطق حساس به سروصدا، با برنامه ریزی و استفاده از نقشه صوتی بوده است.
در شهرهای بزرگ که هیچ کدام از فاکتورهای مهم مانند آلودگی صوتی و وضعیت هوا در حالت استاندارد نیست، ابتلا به بیماری های قلبی و همچنین سکته قلبی بسیار بیشتر از جوامعی است که به این فاکتورها توجه دارند.
نکته: کسانی که آمادگی ابتلای به مالتیپل اسکلروزیس که یکی از شایع ترین بیماری های دستگاه عصبی مرکزی یا مغز و نخاع را دارند با استرس، آلودگی صوتی و ناراحتی تنفسی ممکن است در سنین پایین تری به این بیماری مبتلا شوند.
آلودگی صوتی تهران، در حالی شدت گرفته و رو به افزایش است که به گفته بسیاری از مراکز پژوهشی در دنیا، این مشکل نسبت مستقیمی با افزایش احتمال ابتلا به بیماری های مختلف دارد.
به رغم ساخت و سازهای غیر اصولی و فعالیت های عمرانی، بدون در نظر گرفتن نقشه های صوتی که ارتباط منطقی و درستی با محیط زیست ما ندارند خوب است هم اکنون با ملاحظاتی به حل معضل آلودگی صوتی پایتخت کمک کنیم.