وینکل

وینکل

وینکل

وینکل

علل احتمالی در بروز وزوز گوش


وزوز گوش و یا صدای زنگ در گوش ها، معمولا مشکلی زودگذر است که به خودی خود از بین می رود. به طور کلی، این مشکل با قرار گرفتن در معرض صداهای بلند مانند شرکت در کنسرت، قرار گرفتن در معرض تجهیزات ساخت و ساز و یا استفاده از هدفون و حتی افزایش چرک گوش به وجود می آید.

با این حال، گاهی اوقات، وزوز گوش می تواند ناشی از نگرانی های کم اهمیت باشد که ممکن است گوش شما را به طور منفی تحت تاثیر قرار دهد. اگر وزوز گوش شدید دارید که از بین نمی رود، برای بررسی یکی از این علل احتمالی جدی به پزشک مراجعه کنید.

بیماری منیر

این بیماری درگوش داخلی می تواند موجب بروز وزوز به علت مشکل در سیستم مایع گوش شود. معمولا این نوع وزوز فقط در یک گوش اتفاق می افتد، اگر چه ممکن است در هر دو گوش نیز رخ دهد. سرگیجه یکی دیگر از علائم بیماری منیر است.

اختلالات مفصل گیجگاهی-فکی( TMJ)

آسیب یا اختلال مفصل گیجگاهی (TMJ) اغلب می تواند سبب بروز وزوز گوش ناشی از درد و فشار اطراف منطقه ای که فک پایین شما را به استخوان متصل می کند، شود.

جهت مشاهده انواع الکتروکاردیوگراف کلیک کنید

نوروم آکوستیک (تومور عصبی شنوایی)

در حالی که این نوع تومور نادر است، این نوع خاص از تومور مغزی می تواند بر روی عصبی رشد کند که شنوایی شما را تنظیم می کند و باعث شود بدن شما صداهایی از جمله وزوز گوش ایجاد کند که در آن جا نیستند. این مورد دلیل دیگری است که به طور کلی تنها یک گوش را تحت تاثیر قرار می دهد.

سرطان سر/ گردن

انواع دیگر تومورها در سر و گردن می توانند جریان خون را به گوش برسانند یا بر روی اعصاب یا استخوان های گوش فشار ایجاد کنند. وزوزگوش ممکن است در نتیجه رشد مربوط به تعبیر غلط سیستم عصبی ، یا به علت تغییرات جریان خون در گوش باشد.

آترواسکلروز (تصلب شرایین)

تنگ شدن رگ های خونی گوش ناشی از کلسترول بالا یا سایر بیماری های شریانی می تواند موجب افزایش جریان خون در گوش شود ، زیرا عروق نمی توانند منبسط شوند و به طور موثر با جریان خون مقابله کنند. در این نوع وزوز گوش، ممکن است در واقع تپش قلب خود را بشنوید.

جهت مشاهده انواع دستگاه سونوکید کلیک کنید

فشار خون بالا

فشار خون بالا مثل تنگ شدن رگ های خونی، باعث می شود صدای پمپاژ خون را در گوش خود بشنوید، اگر ضربان قلب شما شدید و سریع است، بعضی اوقات ممکن است صدای تپش قلب را به صورت وزوز گوش بشنوید. فشار خون بالا همچنین می تواند باعث تنگ شدن رگ های خونی شود و مشکل را تشدید کند.

کمبود ویتامین

در حالی که مکانیزم دقیق این مسئله ناشناخته است، کمبود ویتامین A یا ویتامین B12 باعث وزوز گوش می شود. این اختلالات می توانند اثرات جدی تر دیگری بر روی سلامتی شما داشته باشند، بنابراین اگر علت وزوز گوش شما کمبود ویتامین است، مهم است که آن را درمان کنید.

تغییر شکل مویرگی

عبارت AVM، یا ناهنجاری های عروق وریدی، می تواند باعث ایجاد پیچ خوردگی یا مناطق باریکی در رگ های خونی کوچک گوش شوند و در نتیجه منجر به نوعی وزوز گوش می شود که به عنوان صدای “wooshing” توصیف شده است.

جهت مشاهده انواع ساکشن آمبولانسی کلیک کنید

تروما(ضربه) به سر

صدای زنگ در گوش ها ممکن است به علت ضربه شدید به سر باشد و یا می تواند به علت شکستگی استخوان، مسائل مربوط به رگ های خونی، یا آسیب مغزی یا عصبی به وجود آمده باشد و می تواند نشانه ای از ضربه مغزی باشد. پس از تجربه هر گونه ضربه به سر، باید به پزشک متخصص مراجعه کنید، اما اگر منجر به وزوز گوش شد، قطعا باید برای جلوگیری از عوارض بیشتر بررسی بیشتری انجام دهید.

منبع: ۹ علت احتمالی بسیار جدی در بروز وزوز گوش!

بهترین روش برای سم زدایی بدن

سم زدایی بدن با کمک تغذیه مناسب بهترین روشی است که میتوانید به سلامت‌تان کمک کنید.

بدن ما به صورت روزانه در معرض آلاینده‌های مختلفی است. زمانی که در ترافیک می‌نشینیم، هوای آلوده‌ای را نفس می‌کشیم. زمانی که از غذاهای دریایی استفاده می‌کنیم ممکن است در معرض جیوه موجود در آن باشیم.

زمانی که آب می‌نوشیم ممکن است در مورد آلاینده‌های سربی موجود در آن نگران باشیم. زمانی که شیر می‌خوریم باید وجود کاراگینان را بررسی کنیم.

خوشبختانه غذاهای متعددی وجود دارد که می‌تواند سیستم دفاعی بدن را در برابر این سموم تقویت کند.

جوانه کلم بروکلی

مطالعه‌ای که در چین انجام شده نشان می‌دهد که مصرف نوشیدنی‌های ساخته شده از جوانه کلم بروکلی ممکن است خطرات مرتبط با سلامتی در مورد آلاینده‌های هوا را کاهش دهد.

بر اساس این مطالعه، جوانه کلم بروکلی دارای گلوکورافانین بالایی است. این ماده یک آنتی اکسیدان قوی است و می‌تواند در دفع سموم از بدن مفید باشد.

محققان معتقدند باید مطالعات بیشتری در مورد تاثیر آب جوانه کلم بروکلی انجام شود. شما می‌توانید آن را به ساندویچ یا سالاد خود اضافه کنید و از آن در ساخت اسموتی‌ها بهره مند شوید.

کلم پیچ

جهت مشاهده انواع اتوکلاو کلیک کنید

افرادی که مبتلا به آسم و بیماری انسداد مزمن ریوی هستند،اگر ویتامین C پایینی داشته باشند بیشتر در معرض آلاینده‌های هوا قرار دارند.

بر اساس مطالعات انجام شده در انگلستان؛ مصرف میوه و سبزیجاتی که حاوی مقادیر زیادی از ویتامین C هستند(همچون کلم پیچ) می‌تواند خط دفاعی بدن را تقویت کند.

روغن زیتون زیتون برای سم زدایی

مطالعات انجام شده تاثیر روغن ماهی و کپسول‌های روغن زیتون را در برابر آلاینده‌های موجود بررسی کرده‌اند. یافته‌ها نشان می‌دهد روغن زیتون تاثیر بهتر و بیشتری دارد. نفس کشیدن در هوای آلوده باعث ایجاد فشار بر روی بدن می‌شود و می‌تواند باعث افزایش فشار خون شود.

همین امر منجر به ایجاد سکته یا حملات قلبی خواهد شد. بعد از مصرف مکمل‌های حاوی روغن زیتون؛ افراد شرکت کننده در مطالعه تنفس راحت تر و بهتری داشتند.

دانه آفتابگردان

محققان دانشگاه لندن بر این باورند که ویتامین E می‌تواند عملکرد ریه‌ها را بهبود ببخشد و اسیب ناشی از ذرات معلق در هوا را کاهش دهد. دانه آفتابگردان یکی از موادی است که ویتامین E بسیار بالایی دارد. شما می‌توانید این مواد را به سالاد خود اضافه کنید.

چای سبز برای دفع سموم بدن

جهت مشاهده انواع تخت کششی غلتکی کلیک کنید

تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که مصرف چای سبز می‌تواند تسکین و آرامشی در برابر آلرژن‌های موجود در هوا همچون موی گربه،گرده و برخی از مواد شیمیایی سمی ایجاد کند.

دانشمندان معتقدند که آنتی اکسیدان اصلی چای سبز یعنی EGCG ممکن است هیستامین و ایمونوگلوبولین E (ترکیبات مسئول تحریک واکنش) را مسدود کند.

غذاهای پروبیوتیکی

فلزات سنگین همچون سرب و جیوه در هوا، آب و غذاها یافت می‌شود. محققان در حال حاضر به دنبال انواع خاصی از پروبیوتیک‌ها هستند که بتواند سموم را از بدن دفع کند و جلوی جذب این مواد را در داخل بدن بگیرد.

کلم ترش یکی از موادی است که حاوی پروبیوتیک است و مصرف آن می‌تواند مفید باشد.

خاصیت سم زدایی شیر

بر اساس مطالعات انجام شده، مصرف رژیم غذایی سالم و سرشار از کلسیم می‌تواند جلوی جذب سرب در بدن را بگیرد. بنابراین مصرف لبنیات را فراموش نکنید.

ترفندهای ساده برای سم زدایی بدن

جهت مشاهده انواع بابل تیبل کلیک کنید

قبل از اینکه بخواهید رژیم سم زدایی خود را آغاز کنید بهتر است با رعایت نکات زیر بدنتان را برای سم زدایی آماده کنید.

به رژیم غذایی خود وقت بدهید

بر اساس گفته برخی از پزشکان طب سنتی، به سرعت وارد برنامه پاکسازی و سم زدایی شدن می‌تواند منجر به سردرد، نفخ یا یبوست شود.

برای اینکه بتوانید این نشانه‌ها را کمتر کنید، آن‌ها پیشنهاد می‌کنند که سه الی چهار روز قبل از آغاز سم زدایی، به آرامی چند مورد از غذاها همچون قهوه، الکل، شکر، گندم، شیرین‌کننده‌های مصنوعی، اسیدهای چرب ترانس،غذاهای آماده را از رژیم غذایی خود حذف کنید.

برخی از افراد مصرف پروتئین‌های حیوانی همچون گوشت گاو را نیز محدود می‌کنند. سعی کنید بیشتر از سبزیجات خام، سالاد یا سبزیجات آب پز استفاده کنید.

شما همچنین می‌توانید در این زمان از شر غذاها یا نوشیدنی‌هایی که باعث تحریک اشتهای شما می‌شوند خلاص شوید.برنامه غذایی خود را برای یک هفته آماده کنید و زمانی را برای خرید از فروشگاه اختصاص دهید.

اگر به طور طبیعیاز محصولات ارگانیک استفاده نمی‌کنید به دنبال خرید این نوع محصولات باشید. اگر نمی‌توانید تمامی محصولات را به صورت طبیعی و ارگانیک تهیه کنید، میوه و سبزیجات را به درستی بشویید تا از شر میکروب‌ها و سایر مواد آلوده و شیمیایی خلاص شوید.

اگر در حال انجام پاکسازی و سم زدایی از بدن خود هستید، یک منوی ساده را انتخاب کنید. اگر قصد دارید پاکسازی را تنها از طریق نوشیدنی‌ها انجام دهید، محصولات و بطری‌ها را آماده کنید.

جلوگیری از بروز نشانه‌های مصرف نکردن کافئین

اگر از نوشیدنی‌های کافئین دار به صورت منظم استفاده می‌کنید، ممکن است با نشانه‌هایی همچون سردرد، خستگی و سایر نشانه‌های مصرف نکردن کافئین مواجه شوید. برای جلوگیری از بروز این نشانه‌ها بهتر است نکات زیر را به خاطر داشته باشید:

  • مصرف کافئین خود را به طور تدریجی کم کنید.
  • سعی کنید قهوه را با سایر نوشیدنی‌ها جایگزین کنید. به عنوان مثال، سعی کنید یک لیوان نوشیدنی کم کافئین مصرف نمایید.
  • از نوشیدنی‌هایی استفاده کنید که کافئین کمتری دارد. به عنوان مثال می‌توانید از چای سبز، چای سفید یا چای اولانگ استفاده کنید.
  • اگر دوست داشتید می‌توانید از نوشیدنی‌های گیاهی بدون کافئین استفاده نمایید.
  • آب بیشتری بنوشید

آب بیشتری بنوشید

جهت مشاهده انواع رولیتر کلیک کنید

بدن شما برای انجام پاکسازی و سم زدایی به آب بیشتری نیاز دارد. نوشیدن آب بیشتر به نگهداری آب بدن کمک می‌کند وممکن است به دفع سموم از بدن نیز کمک کند. بنابراین مطمئن شوید که حداقل هشت لیوان آب سالم در روز می‌نوشید. همچنین سعی کنید یک لیوان آب ولرم یا آب به همراه لیموی تازه بنوشید.

برای سم زدایی موفق از ابزارهای مناسب استفاده کنید

برخی از تمرین‌ها می‌تواند به پاکسازی سموم از بدن در طول این رژیم به شما کمک کند. به عنوان مثال لایه برداری از پوست با یک برس قبل از دوش گرفتن عالی خواهد بود.

برای بهبود آرامش در طول پاکسازی، سعی کنید اسانس‌هایی را برای اضافه کردن به حمام خود یا ماساژ بخرید. روغن اسطوخودوس برای رهایی از سردردهای ناشی از مصرف نکردن کافئین مفید خواهد بود.

باید بدانید که چه چیزهایی را قطع نکنید

داروهای تجویزی از طرف پزشک رادر طول رژیم پاکسازی خود قطع نکنید. مصرف نکردن برخی از داروهای خاصممکن است عوارض جدیبه همراه داشته باشد یا حتی زندگی فرد را تهدید نماید.

هشدار: مطالبی که در این مقاله بیان شد تنها برای آگاهی افراد است و نباید جایگزین درمان های پزشکی شود. بهتر است قبل از آغاز هر نوع رژیمی با پزشک خود مشورت نمایید. توصیه‌های پزشکی را در این مورد جدی بگیرید و سعی کنید به دقت آن را دنبال نمایید.

منبع: برای سم زدایی بدن چه بخوریم؟ (خواص شیر، چای سبز و روغن زیتون در دفع سموم بدن)

عضله‌سازی با رژیم غذایی وگان


بیشترین سوالی که از افراد وگان یا گیاهخوار در مورد رژیم غذایی‌شان پرسیده می‌شود، آن است که «آیا پروتئین کافی دریافت می‌کنید؟» بسیاری از مردم مطمئن هستند که بدون مصرف گوشت، دریافت پروتئین کافی در رژیم غذایی ممکن نیست و در نتیجه نمی‌توان عضله‌سازی کرد.

اما همانطور که اکثر وگان‌ها و گیاهخواران می‌دانند، این اصلا حقیقت ندارد. افزایش پروتئین مصرفی و ساخت توده‌ی عضلانی، بدون مصرف محصولات حیوانی نیز کاملا ممکن است.

اینها ۳ راهنمایی برای عضله سازی با رژیم وگان هستند:

مقدار زیادی پروتئین مصرف کنید.

اولین قدم برای ساخت عضله،آن است که مواد خام لازم برای عضله‌سازی را در اختیار بدن‌تان قرار دهید و این به معنای افزایش مصرف پروتئین‌تان است.

چندین راه برای انجام این کار وجود دارد، از تمرکز روی خوردن مقدار بیشتری مواد غذایی کامل و غنی از پروتئین گرفته تا استفاده از مکمل‌هایی مانند پودرهای پروتئین برنج قهوه‌ای یا پودرهای ایزوله‌ی پروتئین سویا. یکی ازمطمئن‌ترین روش‌های افزایش مصرف پروتئین در یک رژیم غذایی وگان، بخصوص برای آنهایی که سعی دارند عضله بسازند، جایگزین کردن یکی از وعده‌های غذایی‌تان با یک اسموتی یا شیک پرپروتئین است.

دستورالعمل‌های بی‌شماری برای اسموتی‌های پروتئین وگان‌ها وجود دارد اما اکثر آنها شامل یک منبع اصلی پروتئین به‌شکل پودر، مقداری آجیل یا دانه، میوه و سبزیجاتی مانند اسفناج یا کلم کیل و یک پایه‌ی مایع، مانند آب یا یک شیر گیاهی هستند.

مصرف کالری را افزایش دهید.

جهت مشاهده انواع تخت تراکشن کلیک کنید

از آنجا که قرار است در طول تمرینات مقدار زیادی کالری بسوزانید، مهم است که ذخایر سوخت بدن‌تان را طوری پر کنید که در نهایت به‌ سوختن عضلاتی که سعی دارید بسازید، منتهی نشود.

برای اکثر مردم،۵۰۰ کالری اضافه در روز برای شروع مناسب است. همانطور که روی مدل دادن به بدن‌تان کار می‌کنید، ممکن است متوجه شوید که لازم است برای عضله‌سازی، کالری مصرفی‌تان را بازهم افزایش دهید.

برای بسیاری از مردم، «کالری‌های بیشتر» می تواند به معنای افزایش غذای مصرفی به میزان زیاد نیز باشد، بخصوص اگر ترجیح می‌دهید از موادغذای با تراکم کالری پایین‌تر نسبت به اکثر اقلام غیروگانی استفاده کنید. تا زمانی که مقدار زیادی میوه و سبزی سالم مصرف می‌کنید، باید بیشتر نگران نخوردن غذای کافی باشید، نه خوردن بیش‌ازحد.

روی مواد مغذی تمرکز کنید.

بهتر است دقیقا بدانید که چه نوع مواد مغذی مصرف می‌کنید، بخصوص هنگامی که بحث پروتئین به میان می‌آید. وگان‌ها در اغلب موارد، نگرانی زیادی در مورد پروتئین‌های کامل دارند، چون اکثر منابع پروتئین گیاهی که مصرف می‌کنند، حاوی تمام اسیدهای آمینه‌ی ضروری نیست.

با این حال تا زمانی که شما آن اسیدهای آمینه را به‌نحوی در طول روز دریافت می‌کنید، برای بدن‌تان هیچ فرقی نمی‌کند که آیا آنها از همان وعده یا منبع غذایی می‌آیند یا نه.

آنچه که از کامل بودن پروتئین مهم‌تر است، نسبت کربوهیدرات به پروتئین مصرفی شماست. بسیار مهم است که مطمئن شوید پروتئین بیشتری نسبت به کربوهیدرات مصرف می‌کنید، چون کربوهیدرات‌ها کمک چندانی به ساخت عضله نمی‌کنند.

سعی کنید پروتئین را قبل از کربوهیدرات‌ها بخورید تا با نشاسته‌ها سیر نشوید و احتمال مصرف نکردن پروتئین کافی را به حداقل برسانید.

منبع: ۳ نکته برای عضله‌سازی با یک رژیم غذایی وگان

اختلال افسردگی عمده (ماژور) چیست؟


غم و اندوه، جزئی از تجربیات طبیعی انسان است. همه ما زمانی که عزیزی را از دست می دهیم یا با چالش هایی مثل جدایی و طلاق یا بیماری های جدی مواجه می شویم، ممکن است احساس غم و اندوه کنیم.

اما این احساسات معمولا و به طور طبیعی کوتاه مدت هستند. فردی که به طور دائم یا به مدت طولانی، احساس اندوه و ناامیدی را تجربه کند، ممکن است به اختلال افسردگی عمده یا همان افسردگی ماژور (MDD) مبتلا باشد.

اختلال افسردگی عمده (اساسی) که آن را تحت عنوان افسردگی بالینی نیز می شناسند، یک بیماری جدی است که می تواند بخش های مختلف زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد.

این وضعیت، می تواند بر روی خلق و خو، رفتارها و حتی عملکردهای فیزیکی متعدد مثل خواب و اشتها تاثیر بگذارد.

افراد مبتلا به اختلال افسردگی، ممکن است دیگر از فعالیت هایی که پیش از این از انجام آنها لذت می برده اند، لذتی نبرند و همچنین د انجام فعالیت های عادی روزمره نیز مشکل داشته باشند. آنها حتی گاهی اوقات حس می کنند، که این زندگی ارزش زیستن ندارد.

افسردگی MDD، یکی از رایج ترین اختلالات روانی در ایالات متحده آمریکا است. در سال 2015، تقریبا 7 درصد از آمریکایی های بالای 18 سال دارای اختلال افسردگی عمده بودند.

برخی از افراد دچار این بیماری، هرگز به دنبال درمان نیستند. با این حال، اغلب این افراد می توانند به کمک روش های درمانی موجود بهبود پیدا کنند.

دارودرمانی، روان درمانی و روش های دیگری وجود دارند که می توانند به طور موثر علائم این بیماری را بهبود بخشند و به افراد مبتلا کمک کنند.

علائم و نشانه های افسردگی ماژور

جهت مشاهده انواع تخت معاینه ژنیکولوژی کلیک کنید

روانپزشکان یا متخصصین بهداشت روان، می توانند اختلال افسردگی عمده را بر اساس علائم موجود، احساسات و الگوهای رفتاری افراد تشخیص دهند.

روانپزشک سوالاتی از بیمار می پرسد و یا پرسشنامه ای در اختیار او قرار می دهد تا بتواند دقیق تر اختلال MDD را تشخیص دهد.

برای تشخیص اختلال افسردگی عمده، بیماران باید حداقل دارای 5 علامت از علائم ذکر شده در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM) باشند و به مدت بیش از دو هفته، حداقل یک بار در روز این علائم را تجربه کرده باشند.

موارد زیر از جمله این علائم اند:

  • اگر در سرتاسر روز و تقریبا هر روز هفته احساس غم و ناراحتی دارید.
  • نسبت به خیلی از فعالیت هایی که تا به حال از آن لذت می برده اید، احساس بی علاقگی می کنید.
  • اگر به طور ناگهانی دچار کاهش یا افزایش وزن شده اید یا تغییراتی در  اشتهای خود حس می کنید.
  • اگر نسبت به قبل، بیشتر می خوابید و یا برای به خواب رفتن مشکل دارید.
  • اگر دچار اضطراب و بی قراری هستید.
  • اگر به طور غیر عادی احساس خستگی و کمبود انرژی دارید.
  • اگر احساس پوچی یا احساس گناه می کنید، به خصوص در مواقعی که نباید چنین احساسی داشته باشید.
  • اگر برای تفکر، تمرکز کردن و یا تصمیم گیری دچار مشکل هستید.
  • اگر افکار آسیب به خود یا افکار خودکی به ذهنتان خطور می کند.

علت  بروز اختلال MDD

علت بروز اختلال افسردگی عمده، به طور دقیق مشخص نیست. با این حال، عوامل متعددی وجود دارد که می تواند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد.

ترکیبی از عوامل ژنتیکی و فشارهای زندگی، می تواند بر روی شیمی مغز و توانایی حفظ ثبات خُلق تاثیر بگذارد. همچنین تغییرات هورمونی نیز ممکن است در بروز اختلال MDD دخیل باشند.

عوامل و محرک های زیر نیز می توانند در بروز MDD یا اختلال افسردگی عمده، نقش داشته باشند:

  • مصرف الکل یا مواد مخدر
  • وجود برخی بیماری ها مثل سرطان یا کم کاری تیروئید
  • مصرف برخی داروها؛ از جمله استروئید ها

درمان بیماری

درمان اختلال افسردگی عمده، غالبا به مصرف دارو همراه با روان درمانی نیاز دارد. همچنین ایجاد تغییراتی اساسی در سبک زندگی نیز، می تواند علائم این بیماری را بهبود بخشد.

جهت مشاهده انواع کروماتوگرافی گازی کلیک کنید

افرادی که به نوع شدیدتر این اختلال دچار هستند و افکار خودکشی یا آسیب زدن به خود را در سر دارند، بهتر است که در طول دوره درمان، در بیمارستان بستری باشند.

درمان دارویی

معمولا روانپزشکان، درمان این بیماری را با تجویز داروهای داروهای ضد افسردگی آغاز می کنند.

داروهای اس اس آر آی (SSRIs) یا همان مهار کننده های بازجذب سروتونین، از متداول ترین انواع داروهای ضد افسردگی هستند. این داروها، از طریق ممانعت از تجزیه سروتونین در مغز و در نتیجه افزایش میزان این انتقال دهنده عصبی، به درمان افسردگی کمک می کنند.

سروتونین، یکی از مواد شیمیایی مغز و مسئول تنظیم خلق و خو می باشد. این ماده می تواند به بهبود خلق و خو، افزایش انرژی، شادمانی و ایجاد الگوهای سالم خواب کمک کند.

در افراد مبتلا به افسردگی، سطح ماده سروتونین در مغز پایین تر از سایر افراد است.

داروهای ضد افسردگی اس اس آر آی، می توانند با افزایش میزان سروتونین، علائم افسردگی را بهبود بخشند.

اس اس آر آی ها شامل داروهای بسیار متداول و شناخته شده ای مثل فلوکسیتین، سیتالوپرام، سرترالین و غیره هستند. این داروها اثربخشی بالا و عوارض جانبی بسیار کمی دارند و اغلب بیماران، به خوبی آنها را تحمل می کنند و به این داروها به طور موثر پاسخ می دهند.

انواع دیگر داروها، از جمله ضد افسردگی های سه حلقه ای (Tricyclic) و یا داروهای آتیپیکال (atypical)، نیز در صورتی که بیمار به داروهای دیگر پاسخ نداده باشد، برای درمان افسردگی مورد استفاده قرار می گیرند. این قبیل داروها می توانند عوارضی از جمله خواب آلودگی یا اضافه وزن ایجاد کنند.

توجه: برخی از داروهای ضد افسردگی، در دوران بارداری یا شیردهی منع مصرف دارند. بنابراین چنانچه قصد باردار شدن دارید و یا به فرزند خود شیر می دهید، بهتر است که با روانپزشک خود درباره مصرف دارو مشورت کنید.

روان درمانی

جهت مشاهده انواع اسپیرومتری کلیک کنید

اصلی ترین درمان افسردگی، روان کاوی یا روان درمانی است، که از طریق صحبت و گفتگو با یک روانشناس انجام می شود و برای درمان بیماران مبتلا به اختلال MDD، بسیار موثر واقع خواهد شد.

این نوع درمان، شامل ملاقات های مکرر و منظم با یک روانکار یا روان درمانگر است که در این جلسات درمانی، شما و روان درمانگرتان درباره بیماری فعلی شما و مسائل مربوط به آن گفتگو می کنید.

روان درمانی به شما کمک می کند تا:

  • از بحران ها، فشارها و حوادث استرس زای زندگی به سلامت عبور کنید.
  • باورهای منفی و واکنش ها و رفتارهای غلط و آسیب زننده خود را با تفکر مثبت و سالم جایگزین کنید.
  • مهارت های ارتباطی تان را بهبود ببخشید.
  • برای مقابله با چالش ها و حل مشکلات، روش های بهتری پیدا کنید.
  • اعتماد به نفس خود را افزایش دهید.
  • احساس رضایت و کنترل زندگی و اوضاع اطرافتان را دوباره به دست گیرید.

علاوه بر این، روان درمانگر شما ممکن است روش های دیگر درمانی از جمله شناخت درمانی رفتاری (cognitive behavioral therapy) و یا روان درمانی بین فردی (interpersonal therapy) را نیز به شما توصیه کند.

گروه درمانی (group therapy) نیز یکی دیگر از روش های درمانی جدید است که به شما این امکان را می دهد تا احساسات خود را با افرادی که تجربیات مشابه دارند، به اشتراک بگذارید.

تغییرات سبک زندگی

علاوه بر مصرف دارو و شرکت درجلسات درمانی، شما می توانید با ایجاد تغییراتی در روش زندگی خود، به بهبود شرایطتان کمک کنید و علائم این بیماری را کاهش دهید.

تغذیه مناسب: تحقیقات نشان داده است که مصرف غذاهای حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند، مثل سالمون یا ماهی آزاد و همچنین خوردن ویتامین ب مثل لوبیا و غلات کامل، می تواند در بهبود علائم MDD موثر باشد. مصرف منیزیم نیز می تواند با بهبود افسردگی در ارتباط باشد. این ماده در ماست، آجیل و دانه های روغنی یافت می شود.

پرهیز از الکل و برخی از مواد غذایی فرآوری شده: مصرف الکل می تواند با تحریک سیستم عصبی، علائم افسردگی را شدت بخشد. همچنین برخی از غذاهای سرخ شده یا فراوی شده حاوی اسیدهای چرب امگا 6 هستند که می تواند در ایجاد اختلال MDD دخیل باشد.

ورزش و فعالیت بدنی به اندازه کافی: اگرچه اختلال افسردگی عمده می تواند موجب احساس خستگی در شما شود، اما برای بهبود این وضعیت بسیار مهم است که فعالیت جسمانی خود را بیشتر کنید. ورزش، به ویژه در خارج از منزل و در نور معتدل خورشید، می تواند باعث بهبود خلق و خو و افزایش نشاط و شادمانی  در شما گردد.

داشتن خواب کافی: داشتن حداقل 6 تا 8 ساعت خواب شبانه بسیار مهم است. اگر برای به خواب رفتن مشکل دارید، با روانپزشک خود در این زمینه صحبت کنید.

چشم انداز بیماری افسردگی

بیماران MDD، ممکن است نسبت به درمان قطعی بیماری خود ناامید شوند. اگر شما نیز از بیماری افسردگی رنج می برید، بسیار مهم است که به خاطر داشته باشید، این بیماری را می توان به طور موفقیت آمیز درمان کرد.

اما برای درمان موثر، لازم است که به برنامه درمانی خود کاملا پایبند باشید، جلسات درمانی و ملاقات های منظم خود را با روانشناس و روانپزشکتان پشت گوش نیندازید.

دوز داروها را کم و زیاد نکنید و آنها را کاملا طبق دستور پزشک مصرف کنید. همچنین به هیچ وجه نباید مصرف دارو را بدون دستور پزشک و سر خود قطع کنید.

اگر با وجود این که تحت درمان قرار دارید، باز هم روزهایی احساس اندوه و ناامیدی دارید، هرگز ناامید نشوید. پروسه درمان این بیماری گاهی اوقات می تواند زمانبر باشد و باید صبر و تحملتان را افزایش دهید تا به نتیجه مطلوب دست یابید.

منبع: اختلال افسردگی عمده (MDD)

آنچه علم درباره رویاها می داند


رویاهای شیرین، کابوس های وحشتناک، قبل از اینکه چشمان خود را باز کنید رویاها فراموش شده اند. محققان از طریق دفتر خاطرات روزانه و نظارت بر فعالیت مغز، در تلاش برای درک چگونگی رویاهای ما هستند. درباره اینکه چرا رویا می بینیم؟ احساسات پنهان در پشت رویاها و کابوس ها چیست؟ تفاوت میان زن و مرد در دیدن رویا چگونه است؟ و ….

مطالعات در حال حاضر، مشغول ضربه زدن و تلنگری به علم گسترده از رویا دیدن است؛ اما در این مقاله اطلاعاتی است که ما تا به حال درباره رویا می دانستیم. به امید رسیدن روزی که رویاهای ما و واقعیت های آن کشف شود:

1- چرا رویا می بینیم؟

لاری لونبرگ، نویسنده کتاب ““Dream on it میگوید: ما رویا می بینیم چون فکر میکنیم؛ رویا های خود را باز کنید، زندگی خود را تغییر دهید و از طریق وب سایت ها ببینید معنی رویاهای شما چیست؟ او میگوید: خوابیدن یک فرآیند تفکر است و در واقع ادامه افکاری است که در طی روز داشته اید. این جریان هوشیاری در هنگام خواب، باعث توقف آن پریشانی درونی نمی شود که از طریق سرما در تمام طول روز عبور می کند.

در حالی که به خواب رفته اید، بخشی از مغز که مسئول تفکر منطقی است، خاموش می شود، و درعوض منطقه ای که احساسات را کنترل می کند، فعال تر می شود. وی می افزاید: برای بیشتر مردم، در هر 90 دقیقه در طول شب، آن رویا قطع و وصل می شود. کلمات، اندیشه ها و احساسات روزانه از طریق این بخش متفاوت مغز، پردازش می شود و در رویاهای ما، به صورت تصاویر، نمادها، احساسات و استعاره ها درآمده و شما آن را تجربه می کنید.

2- کابوس ها فقط ترسناک نیستند

بر طبق مطالعه ای که در سال 2014 در مجله Sleep منتشر شد، کابوس ها، تاثیرات احساسی بسیار قوی تری نسبت به رویاهای بد دارند. لزوما ترس نیست که یک رویا را به یک کابوس تبدیل می کند. حتی در یک سوم کابوس ها نیز ترس وجود ندارد. این مطالعه نشان داد که غم و اندوه، گناه، سردرگمی و انزجار، برخی از احساساتی هستند که درمیان شرکت کنندگان در مطالعه، پس از بیداری از کابوس، تجربه شده بود.خواب بد، ممکن است ناخوشایند باشد، اما این خواب بد معمولا به بیداری ناگهانی از خواب منجر نمی شود؛ در نتیجه احساساتی که ایجاد می کند نیز تا مدت طولانی باقی نمی ماند.

3- رویاهای متفاوت زن و مرد

در مطالعه نشان داده شد که رویاهای مردان معمولا زمینه ای از بلاهای طبیعی یا جنگ دارد، در حالی که زنان دو برابر بیشتر از مردان رویا می بینند و این رویاها معمولا در مورد تعارضات بین فردی متمرکز است. چنین تفاوت هایی می تواند دلایل بسیار زیادی داشته باشد. لونبرگ میگوید: شاید در نتیجه واکنش های اجتماعی بر اساس جنسیت، و یا شاید به شیمی زیستی آنها مربوط باشد.

جهت مشاهده انواع بالابر بیمار (لیفت بیمار) کلیک کنید

ما تمایل داریم بدترین منتقد خود باشیم؛ بنابراین اگر ما به خود سخت بگیریم و دائما خود را خوار و خفیف کنیم و یا درحال بازسازی تعامل با کسی باشیم که پیش از این با او رابطه داشته ایم، در رویاهایمان، به این صورت بیان می شوند که به شکلی در حال استدلال با برخی از این افراد هستیم و یا حتی  به صورت آزار و اذیت روحی یا حتی جسمی خود، رویا می بینیم.

4- افرادی که خواب سبک دارند، رویاهای خود را بهتر به یاد می آورند

برخی از افراد می توانند هر روز صبح رویاهای خود را بازگو کنند، در حالی که بعضی دیگر به ندرت آنها را به یاد می آورند. بر طبق یک مطالعه فرانسوی که در سال 2014 در مجله “عصب شناسی دارویی” منتشر شد، افرادی که اغلب در طی دوره خواب خود، از خواب بیدار می شوند، قادر به یادآوری رویاهای خود هستند. این لحظات کوتاه بیداری، اجازه می دهد تا رویای شما به حافظه بلند مدت شما رمزگذاری شود.

به طوری که بعدها می توانید آن را به یاد بیاورید. این مطالعه همچنین نشان داد که افرادی که قادر به فراخوانی رویاهای خود بودند، در ناحیه ای از مغز که به محرک ها پاسخ می دهد، دارای فعالیت بیشتری بودند. دکتر پرین رابی، پژوهشگر علوم اعصاب شناختی در مرکز تحقیقات علوم اعصاب لیون فرانسه میگوید: این می تواند توضیح دهد که چرا آنها بیدار می شوند؛ چون به محرک ها سریع واکنش نشان داده و بیدار می شوند، در نتیجه فرصتی برای رمز گذاری رویاهای خود در حافظه خود دارند.

5- درمان می تواند کابوس ها را از بین ببرد

دکتر آنتونیو زادرا همکار مطالعاتی این مطالعه در دانشگاه مونترال میگوید: کابوس ها می توانند درمان شوند. وی افزود: متاسفانه متخصصان بهداشت روانی همیشه کابوس ها را جدی نمی گیرند. بسیاری از این کابوس ها به عنوان یک مشکل ثانویه از مسائل دیگر هستند؛ و بسیاری از آنها از اثرات درمان موثر رفتاری-شناختی که با بیشتر کابوس های متفاوت از جمله موارد مرتبط با تروما کار می کند، آگاه نیستند. لونبرگ اشاره کرد که ممکن است کابوس ها ریشه در مسائل سختی داشته باشند که بد اداره شده و یا نادیده گرفته شده اند.

وی افزود: بهترین راه برای پاسخ دادن به یک کابوس، اصلاح مسئله ای است که با آن مرتبط است. به عنوان مثال: نوشتن دفتر خاطرات روزانه در باره رویا هایتان ممکن است به یافتن ریشه کابوس شما کمک کند. می توانید کابوس خود را دوباره بنویسید، اما با پایانی جدید که خودتان به آن اضافه می کنید. این کار می تواند یک راه موثر برای آموزش ناخودآگاه شما باشد تا در دفعه بعدی که این کابوس رخ می دهد، به طور متفاوتی به آن پاسخ دهید.

منبع: آنچه علم در باره رویاها می داند